Płatki owsiane górskie
Produkty konfekcjonowane GRINO
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
400 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
8 (2*4) - kartonów na warstwie
12 - kartonów na palecie
96 - waga netto (kg)
422,4 - waga brutto (kg)
453,2 - waga brutto z paletą (kg)
480,2
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
500 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
8 (2*4) - kartonów na warstwie
12 - kartonów na palecie
96 - waga netto (kg)
528 - waga brutto (kg)
558,8 - waga brutto z paletą (kg)
585,8
- sztuk w kartonie
- Wartości odżywcze w 100 g
- Wartość energetyczna
1600 kJ / 379 kcal - Tłuszcz
7,2 g - w tym kwasy tł.nasycone
1,25 g - Węglowodany
62,4 g - w tym cukry
0,9 g - Błonnik
6,9 g - Białko
12,8 g - Sól
0,01g
- Wartość energetyczna
Opis
Płatki owsiane wytwarza się z owsa siewnego. Płatki górskie powstają, kiedy obłuszczone ziarno poddamy dodatkowemu procesowi rozdrabniania jeszcze przed zgniataniem. Płatki będą wtedy drobniejsze i szybsze w przygotowaniu. Płatki owsiane to przede wszystkim dużo błonnika i białka oraz bogactwo witamin – zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz magnez i fosfor, które mają zbawienny wpływ na nasz organizm. Są głównym składnikiem tradycyjnej owsianki, wykorzystywane są również do ciast i deserów.