Fasola Borlotti kolorowa
Produkty konfekcjonowane GRINO
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
400 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
10 (1*5)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
24
16 - kartonów na palecie
288
192 - waga netto (kg)
576
768 - waga brutto (kg)
635,6
810,3 - waga brutto z paletą (kg)
660,6
835,3
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
500 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
10 (1*5)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
24
16 - kartonów na palecie
288
176 - waga netto (kg)
720
880 - waga brutto (kg)
779,6
918,7 - waga brutto z paletą (kg)
804,6
943,7
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
1 kg
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
8 (2*4)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
8
8 - kartonów na palecie
88
88 - waga netto (kg)
704
880 - waga brutto (kg)
731,8
907,8 - waga brutto z paletą (kg)
756,8
932,8
- sztuk w kartonie
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna
1411 kJ / 337 kcal -
Tłuszcz
1,2 g -
w tym kwasy tł.nasycone
0,1 g -
Węglowodany
58 g -
w tym cukry
0,4 g -
Błonnik
8,3 g -
Białko
22,3 g -
Sól
< 0,01 g
-
Wartość energetyczna
Opis
Fasola Borlotti, znana również jako fasola żurawinowa lub fasola cranberry jest to fasola o owalnym kształcie i kolorze jasnoróżowym/jasnobeżowym z czerwonymi cętkami, plamami. Jej słodkawy smak sprawia że fasola często jest wykorzystywana w kuchni jako główny składnik potraw. Doskonale nadaje się zarówno do przystawek jak i dań głównych. Ziarna Fasoli żurawinowej (Borlotti) po ugotowaniu tracą jasnobeżowy kolor i stają się brązowawe, nie wpływa to jednak na zmianę smaku i walorów odżywczych.