Fasola czerwona Red Kidney

Produkty konfekcjonowane GRINO





  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      400 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      10 (1*5)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      24
      16
    • kartonów na palecie
      288
      192
    • waga netto (kg)
      576
      768
    • waga brutto (kg)
      635,6
      810,3
    • waga brutto z paletą (kg)
      660,6
      835,3
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      500 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      10 (1*5)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      24
      16
    • kartonów na palecie
      288
      176
    • waga netto (kg)
      720
      880
    • waga brutto (kg)
      779,6
      918,7
    • waga brutto z paletą (kg)
      804,6
      943,7
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      1 kg
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      8 (2*4)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      8
      8
    • kartonów na palecie
      88
      88
    • waga netto (kg)
      704
      880
    • waga brutto (kg)
      731,8
      907,8
    • waga brutto z paletą (kg)
      756,8
      932,8
  • Wartości odżywcze w 100 g

    • Wartość energetyczna
      1084 kJ / 260 kcal
    • Tłuszcz
      1,8 g
    • w tym kwasy tł.nasycone
      0,4 g
    • Węglowodany
      39 g
    • w tym cukry
      5,3 g
    • Błonnik
      18 g
    • Białko
      23 g
    • Sól
      < 0,01 g

Opis

Fasola Czerwona Red Kidney należy do roślin strączkowych. Kształtem i kolorem przypomina nerkę. Fasola czerwona jak większość warzyw strączkowych należy do grupy bogatej w białka Dostarcza cennych aminokwasów takich jak lizyna, izoleucyna czy metionina. Czerwona fasola stanowi nieodłączny element kuchni meksykańskiej. Cieszy się również szerokim zainteresowaniem w kuchni Polskiej. Jest wykorzystywana do zup, sałatek, deserów.