Fasola Jaś piękny tyczny

Produkty konfekcjonowane GRINO





  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      400 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      10 (1*5)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      24
      16
    • kartonów na palecie
      288
      192
    • waga netto (kg)
      576
      768
    • waga brutto (kg)
      635,6
      810,3
    • waga brutto z paletą (kg)
      660,6
      835,3
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      500 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      10 (1*5)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      24
      16
    • kartonów na palecie
      288
      176
    • waga netto (kg)
      720
      880
    • waga brutto (kg)
      779,6
      918,7
    • waga brutto z paletą (kg)
      804,6
      943,7
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      1 kg
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      8 (2*4)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      8
      8
    • kartonów na palecie
      88
      88
    • waga netto (kg)
      704
      880
    • waga brutto (kg)
      731,8
      907,8
    • waga brutto z paletą (kg)
      756,8
      932,8
  • Wartości odżywcze w 100 g

    • Wartość energetyczna
      1329 kJ / 315 kcal
    • Tłuszcz
      1,6 g
    • w tym kwasy tł.nasycone
      0,19 g
    • Węglowodany
      45,9 g
    • w tym cukry
      2,7 g
    • Błonnik
      15,7 g
    • Białko
      21,4 g
    • Sól
      0,05 g

Opis

Fasola Jaś Piękny tyczny to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Fasola ta charakteryzuje się wielkimi ziarnami w kształcie nerkowatym w kolorze białawym. Uprawiana jest na tyczkach, skąd zawdzięcza swoją nazwę. Fasola jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego.
Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek.