Fasola wielka Jaś piękny

Produkty konfekcjonowane GRINO





  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      400 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      10 (1*5)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      24
      16
    • kartonów na palecie
      288
      192
    • waga netto (kg)
      576
      768
    • waga brutto (kg)
      635,6
      810,3
    • waga brutto z paletą (kg)
      660,6
      835,3
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      500 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      10 (1*5)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      24
      16
    • kartonów na palecie
      288
      176
    • waga netto (kg)
      720
      880
    • waga brutto (kg)
      779,6
      918,7
    • waga brutto z paletą (kg)
      804,6
      943,7
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      1 kg
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      8 (2*4)
      10 (2*5)
    • kartonów na warstwie
      8
      8
    • kartonów na palecie
      88
      88
    • waga netto (kg)
      704
      880
    • waga brutto (kg)
      731,8
      907,8
    • waga brutto z paletą (kg)
      756,8
      932,8
  • Wartości odżywcze w 100 g

    • Wartość energetyczna
      1329 kJ / 315 kcal
    • Tłuszcz
      1,6 g
    • w tym kwasy tł.nasycone
      0,19 g
    • Węglowodany
      45,9 g
    • w tym cukry
      2,7 g
    • Błonnik
      15,7 g
    • Białko
      21,4 g
    • Sól
      0,05 g

Opis

Fasola wielka Jaś Piękny to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Fasola jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego.
Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek.