Groch łuskany połówki
Produkty konfekcjonowane GRINO
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
400 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
10 (1*5)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
24
16 - kartonów na palecie
288
192 - waga netto (kg)
576
768 - waga brutto (kg)
635,6
810,3 - waga brutto z paletą (kg)
660,6
835,3
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
500 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
10 (1*5)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
24
16 - kartonów na palecie
288
176 - waga netto (kg)
720
880 - waga brutto (kg)
779,6
918,7 - waga brutto z paletą (kg)
804,6
943,7
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
1 kg
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
8 (2*4)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
8
8 - kartonów na palecie
88
88 - waga netto (kg)
704
880 - waga brutto (kg)
731,8
907,8 - waga brutto z paletą (kg)
756,8
932,8
- sztuk w kartonie
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna
1345 kJ / 319 kcal -
Tłuszcz
1,4 g -
w tym kwasy tł.nasycone
0,22 g -
Węglowodany
45,2 g -
w tym cukry
0,9 g -
Błonnik
15 g -
Białko
23,8 g -
Sól
0,08 g
-
Wartość energetyczna
Opis
Groch to roślina strączkowa. Ten rodzaj grochu charakteryzuje się tym, iż jest podzielony na połówki. Powstaje w wyniku przemysłowego usunięcia otaczającej go łuski, a następnie podzielenia go na części (połówki). Groch stanowi dobre źródło białka, dostarcza też węglowodanów, a także błonnika, który usprawnia trawienie. Poza tym groch ma działanie zasadotwórcze. Jest podstawowym składnikiem wojskowej grochówki ale idealnie nadaje się do różnego rodzaju past kanapkowych, zup czy sałatek.