Soczewica czerwona
Produkty konfekcjonowane GRINO
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
400 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
10 (1*5)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
24
16 - kartonów na palecie
288
192 - waga netto (kg)
576
768 - waga brutto (kg)
635,6
810,3 - waga brutto z paletą (kg)
660,6
835,3
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
500 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
10 (1*5)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
24
16 - kartonów na palecie
288
176 - waga netto (kg)
720
880 - waga brutto (kg)
779,6
918,7 - waga brutto z paletą (kg)
804,6
943,7
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
1 kg
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
8 (2*4)
10 (2*5) - kartonów na warstwie
8
8 - kartonów na palecie
88
88 - waga netto (kg)
704
880 - waga brutto (kg)
731,8
907,8 - waga brutto z paletą (kg)
756,8
932,8
- sztuk w kartonie
-
Wartości odżywcze w 100 g
-
Wartość energetyczna
1440 kJ / 341 kcal -
Tłuszcz
3 g -
w tym kwasy tł.nasycone
0,45 g -
Węglowodany
48,6 g -
w tym cukry
1,1 g -
Błonnik
8,9 g -
Białko
25,4 g -
Sól
0,005 g
-
Wartość energetyczna
Opis
Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi.
Soczewica czerwona jest najpopularniejsza ze wszystkich rodzajów tej rośliny. Charakteryzuje się intensywnym smakiem. Jej przygotowywanie jest bardzo wygodne – nie trzeba jej namaczać, a ziarna szybko się gotują. Idealnie nadaje się do zup kremów, past czy farszu do pierogów.