Płatki jaglane
Produkty konfekcjonowane GRINO
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
400 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
8 (2*4) - kartonów na warstwie
12 - kartonów na palecie
96 - waga netto (kg)
422,4 - waga brutto (kg)
453,2 - waga brutto z paletą (kg)
480,2
- sztuk w kartonie
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
500 g
- waga netto
- Ilości na palecie
- sztuk w kartonie
8 (2*4) - kartonów na warstwie
12 - kartonów na palecie
96 - waga netto (kg)
528 - waga brutto (kg)
558,8 - waga brutto z paletą (kg)
585,8
- sztuk w kartonie
- Wartości odżywcze w 100 g
- Wartość energetyczna
1655 kJ / 391 kcal - Tłuszcz
3,2 g - w tym kwasy tł.nasycone
0,4 g - Węglowodany
80,5 g - w tym cukry
0,6 g - Błonnik
3,8 g - Białko
8,1 g - Sól
0,002 g
- Wartość energetyczna
Opis
Płatki jaglane wytwarza się z prosa. Otrzymuje się je poprzez zgniatanie ziaren zboża.
Jak wszystkie płatki zbożowe, płatki jaglane są doskonałym źródłem witamin z grupy B, ich atutem jest również brak glutenu – zarówno osoby z celiakią, jak i nietolerancją problematycznego białka mogą więc śmiało korzystać z wartościowych zbożowych węglowodanów.
Płatki jaglane mniej bogate są w błonnik, ale są dobrym źródłem białka i to w ciekawym składzie aminokwasów – przede wszystkim leucyny, izoleucyny, waliny, fenyloalaniny oraz argininy. Na uwagę zasługuje również zawartość minerałów, a zwłaszcza cynku, fosforu, magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Płatki jaglane zawierają duże ilości kwasu krzemowego.