Płatki owsiane

Produkty konfekcjonowane GRINO



  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      400 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      8 (2*4)
    • kartonów na warstwie
      12
    • kartonów na palecie
      96
    • waga netto (kg)
      422,4
    • waga brutto (kg)
      453,2
    • waga brutto z paletą (kg)
      480,2
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      500 g
  • Ilości na palecie
    • sztuk w kartonie
      8 (2*4)
    • kartonów na warstwie
      12
    • kartonów na palecie
      96
    • waga netto (kg)
      528
    • waga brutto (kg)
      558,8
    • waga brutto z paletą (kg)
      585,8
  • Wartości odżywcze w 100 g
    • Wartość energetyczna
      1600 kJ / 379 kcal
    • Tłuszcz
      7,2 g
    • w tym kwasy tł.nasycone
      1,25 g
    • Węglowodany
      62,4 g
    • w tym cukry
      0,9 g
    • Błonnik
      6,9 g
    • Białko
      12,8 g
    • Sól
      0,01g

Opis

Płatki owsiane wytwarza się z owsa siewnego. Płatki zwykłe są efektem zgniatania obłuszczonego ziarna. Są zatem najmniej przetworzone, ale z tego powodu gotuje się je najdłużej ze wszystkich rodzajów.
Płatki owsiane to przede wszystkim dużo błonnika i białka oraz bogactwo witamin – zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz magnez i fosfor, które mają zbawienny wpływ na nasz organizm. Są głównym składnikiem tradycyjnej owsianki, wykorzystywane są również do ciast i deserów.