Ryż biały okrągły
Produkty konfekcjonowane GRINO
- Produkty oferujemy w kartonach zbiorczych na paletach oraz w opakowaniach do 5 kg dla branży Horeca
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
400 g
- waga netto
- Produkty oferujemy w kartonach zbiorczych na paletach oraz w opakowaniach do 5 kg dla branży Horeca
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
500 g
- waga netto
- Produkty oferujemy w kartonach zbiorczych na paletach oraz w opakowaniach do 5 kg dla branży Horeca
- Gramatura (opakowania)
- waga netto
1 kg
- waga netto
Opis
Ryż biały okrągły to jeden z kilku rodzajów ryżu. Powstaje podczas procesu tzw. „polerowania” pozbawiony jest łupiny, otrębów i zarodka. Ryż biały jest uboższy w składniki odżywcze, ale za to cechuje się dłuższym okresem przydatności, delikatnym smakiem i ma krótki czas gotowania 10-15 min.
Największymi producentami tego zboża są: Chiny, Indie i Indonezja.
Ryż okrągły to ziarna o długość ok. 5 mm i są okrągłe. Dzięki dużej ilości amylopektyny po ugotowaniu ziarna sklejają się. Stosowany do dań typu rizotto, gołąbków.