• 1 duża cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 czerwone papryki,
  • 2 zielone papryki,
  • 1 żółta papryka,
  • 1 młoda cukinia,
  • Pęto kiełbasy,
  • 0,5 kg fasoli
  • 5 pomidorów,
  • Majeranek, tymianek,
  • 1 mała papryczka chili,
  • Sól, pieprz, papryka do smaku
  • Pączek natki pietruszki,
  • olej

Fasolę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Gotową fasolę odcedzamy.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pokrojoną rumienimy na oleju. Dodajemy do niej drobno posiekaną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Z kolorowych papryk usuwamy nasiona i kroimy je w kostkę.
Dodajemy do pomidorów. Całość gotujemy około 5 minut, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Warzywa podlewamy 1 szklanką wody i gotujemy do miękkości. Co jakiś czas mieszamy.
Między czasie kiełbasę kroimy w plasterki i obsmażamy na patelni. Przysmażoną dodajemy do gotowych warzyw.
Całość gotujemy około 5 minut, po czym dodajemy fasolę oraz posiekaną natkę pietruszki. Leczo doprawiamy do smaku i podajemy.