• 0,5 g fasoli odsączonej z puszki ( dwie puszki jedna czerwona druga biała )
  • 4 jaja,
  • 150 gram cukru trzcinowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki kakao,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • daktyle bez pestek 75 g
  • tropical mix 80 g
  • ekstra virgin 5 łyżek
  • Dodatkowo:
  • śmietana kremowa 500 ml
  • żelatyna 5 łyżeczek
  • cukier puder 3 łyżki

Fasolę odsączamy i mielimy na najmniejszych oczkach jakie macie w maszynce . Dodajemy jaja i mieszamy . Teraz dodajemy zmielony cukier trzcinowy , proszek do pieczenia i kakao. Przemieszamy parę razy i dodajemy bakalie ( daktyle i miks) oraz oliwę Wymieszane wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Ciasto nie jest wysokie. Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody i podgrzewamy w mikrofali do rozpuszczenia. Teraz dodajemy z 3 łyżki cukru pudru mieszamy i dodajemy z 4 łyżki śmietany ubitej . Przekładamy teraz żelatynę do śmietany – mamy już pewność , że nie będzie grudek . Ciasto kroimy w poprzek i przekładamy śmietaną . Dociskamy i dekorujemy śmietaną i chrupkami w czekoladzie Naczynie szklane żaroodporne kwadracik 15cm x20cm.