Soczewica czerwona

Produkty konfekcjonowane GRINO





  • Produkty oferujemy w kartonach zbiorczych na paletach oraz w opakowaniach do 5 kg dla branży Horeca
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      400 g
  • Produkty oferujemy w kartonach zbiorczych na paletach oraz w opakowaniach do 5 kg dla branży Horeca
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      500 g
  • Produkty oferujemy w kartonach zbiorczych na paletach oraz w opakowaniach do 5 kg dla branży Horeca
  • Gramatura (opakowania)
    • waga netto
      1 kg

Opis

Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi.
Soczewica czerwona jest najpopularniejsza ze wszystkich rodzajów tej rośliny. Charakteryzuje się intensywnym smakiem. Jej przygotowywanie jest bardzo wygodne – nie trzeba jej namaczać, a ziarna szybko się gotują. Idealnie nadaje się do zup kremów, past czy farszu do pierogów.