Fasolka po bretońsku z kabanosem
500 g fasoli Jaś 200 g Kabanosu Klasycznego wieprzowego Tarczyński 2 cebule 2 liście laurowe 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki majeranek sól pieprz
Torcik fasolowy z bitą śmietaną
0,5 g fasoli odsączonej z puszki ( dwie puszki jedna czerwona druga biała ) 4 jaja, 150 gram cukru trzcinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, proszek do pieczenia 2 łyżeczki daktyle bez pestek 75 g tropical mix 80 g ekstra virgin 5 łyżek Dodatkowo: śmietana kremowa 500 …
Kolorowe leczo z fasolą
1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 2 czerwone papryki, 2 zielone papryki, 1 żółta papryka, 1 młoda cukinia, Pęto kiełbasy, 0,5 kg fasoli 5 pomidorów, Majeranek, tymianek, 1 mała papryczka chili, Sól, pieprz, papryka do smaku Pączek natki pietruszki, olej
Fasolka po bretońsku
200 g boczku wędzonego 300 g kiełbasy śląskiej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka suszonych pomidorów 1 łyżeczka naturalnej przyprawy warzywnej 500 g fasoli białej 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego czarny pieprz do smaku
Sałatka obiadowa z fasoli i soczewicy
150 g ugotowanej mieszanki drobnej fasoli 100 g ugotowanej zielonej soczewicy niewielki kawałek selera naciowego 1 mały koper włoski 1 marchewka 1 pomidor 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki majeranek, tymianek kilka liści zielonej sałaty 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego sól i pieprz do smaku